top of page
  • Foto van schrijverjuup65

Waar te beginnen?

Bijgewerkt op: 15 mei 2021


Je hoort het overal om je heen. Je buurvrouw, je schoonzus, de man van je beste vriendin;

Ze doen aan yoga. Niks voor jou. Als je er al aan dénkt krijg je al zweetdruppels van angst in je nek. Daar moet je toch lenig voor zijn? En slank? En heel sterk? En elke dag uren oefenen en op een kussen zitten mediteren? Nee, dat is niet voor jou weg gelegd.


Gelukkig valt dat allemaal mee. En kun jij óók yoga beoefenen. Yoga is geen gymnastiek, laten we daarmee beginnen. Je kunt het wel gymnastisch of zelfs acrobatisch maken. En die plaatjes zien we veelal ook op Social media, waardoor we het vertekende beeld krijgen. En hartstikke leuk ook dat mensen dat doen en zich in allerlei bochten wringen, op hun hoofd balanceren met losse handen. Mag allemaal en ziet er prachtig uit.

Laten wij eerst beginnen met de oorsprong, want dat kunnen we allemaal.

De houdingen, de asana's, zijn een onderdeel van yoga. Yoga in haar geheel is een achtvoudig pad dat bestaat uit verschillende stappen. Happy with yoga heeft hier een mooi blog over geschreven https://www.happywithyoga.com/yoga/achtvoudige-pad-van-yoga/.


Omdat ik geen gymjuf ben combineer ik graag een aantal onderdelen van dit pad in mijn lessen. En ook jij kunt dus yoga beoefenen zonder dat je hier heel veel spannende dingen